viernes, 6 de agosto de 2010

HISTÒRIA de L'OLLERIA club de FUTBOL

La pràctica del futbol en l'Olleria va començar a desenrotllar-se allà pels anys vint. Una activitat que es realitzava principalment en el carrer, ja que la població en aquell moment no comptava ni amb un club federat, ni molt menys amb un camp de futbol amb les mesures reglamentàries, solament disposava d’un improvisat terreny de joc ubicat en la Plaça de la Verge de Loreto. Els balons que utilitzaven estaven fets de goma o de draps vells. Movia mes l'interés per divertir-se que per competir, per tant este esport es considerava una activitat lúdica i festiva que atreia als mes àvids esportistes. Amb el pas dels anys s’aconseguí  que este esport s'anara arrelant entre la ciutadania de l'Olleria. Van començar a crear-se verdaders camps de futbol, en el camí d'Alfarrasí, en la Brigada 21 (camp de Santa) , "Camp dels Sacrificis", etc. L'equip de l'Olleria va començar a disputar trobades contra els distints equips dels pobles de l'entorn.

Es va anar creant un gran afició a l'esport rei per part dels ollerians. L'èxit dels equips locals ajuda a eixe augment de l'afició futbolística de l'Olleria. En 1949 s'inagura el camp del "Pont Nou". Un camp preparat amb els millors instal·lacions de l'època, este nou "estadi" va ser un condicionant perquè  L'Olleria.C.F  entrara en la competició oficial. El camí d'este club per els lligues regionals va començar en la temporada 1953/54 amb la seua participació en la lliga de Tercera Regional en el grup VI. En tota la competició l'equip ollerià només va aconseguir guanyar un partit. L'any següent va tornar a disputar els seus partits en eixa mateixa categoria. En 1955 el club deixa de participar en la lliga de Tercera Regional. Va haver-hi un parèntesi de catorze anys en els quals el futbol en l'Olleria es va viure de forma no oficial, creant-se equips entre la ciutadania i disputant-se unes lligues locals.
En 1969 es va tornar a la competició en Tercera Regional. Al final de la temporada l'equip va aconseguir l'ascens a Segona Regional. En tres anys L'Olleria.C.F va ascendir dos categories mes portat de la mà d'una directiva formada en aquells anys i creada amb el propòsit de tindre un gran equip de futbol en l'Olleria. La campanya de 1970/71 va ser d'un gran èxit ja que l'equip va acabar en primera posició tenint a favor seu la xifra de uns notoris  noranta gols. Amb això es va aconseguir l'ascens a Primera Preferent, el primer en l'història del club ollerià. La militància en Preferent només dura un any. A pesar de comptar amb un cos tècnic amb un entrenador procedent de Mestalla, Pepe Domínguez i una plantilla d'excel·lents jugadors entre els que destacaven els locals, l'equip va descendir a Primera Regional.

Els partits van passar a jugar-se al camp nou del poliesportiu municipal, abandonant el camp del "Pont Nou". La resta de la dècada dels setanta el L'Olleria.C.F es va mantindre en la Primera Regional. Una categoria que li venia com anell al dit tant a l'equip com al poble. Es van viure grans vesprades de futbol, sobretot en els sonats derbis comarcals contra equips que estaven mes o menys igualats els partits contra l'Albaidense van ser d'aquells que "alcen fervor i fan aficio". Al final de la temporada 1977/78 el club ollerià entre en una situació critica el que va fer que descendir de categoria; encara que este descens no es va consumir ja que el club es va desfer, va desaparèixer de la competició oficial. Fins que no es va reprendre la competició de caràcter oficial, el futbol que es practica en l'Olleria, com anys anteriors en lligues locals amb el patrocini d'empreses. Esta era la forma en què els jugadors s'anaven formant i aprenent.
L'Exemple d'esta manera de competició local en forma de lligueta es va continuar poc després amb la creació de la lliga local de futbol sala. Després de cinc anys va tornar a crear-se el L'Olleria.C.F d'esta manera d'inici el que podríem denominar els anys daurats del futbol en la població del vidre. En 1983 l'equip local milita en la categoria de Tercera Regional, al final de la temporada va aconseguir l'ascens a Segona al quedar el primer en la taula de classificació. L'any següent novament es va aconseguir l'ascens, esta vegada a Primera Regional. Al finalitzar la campanya de 1985/86 l'equip queda en segon lloc, la qual cosa li va valdre la militància en la categoria Preferent l'any següent. Un ascens clarament piramidal que va trobar un replanell al romandre tres anys en Preferent i aconsegueix
tocar cim amb en l'ascens a Tercera Divisió en 1989.

L´Olleria C.F jugara la pròxima temporada a Tercera Divisió

Una directiva feta a base de bons amics entregats de ple al club i una afició que disfrutava amb l'equip eren el gran suport que tenia el club ollerià. L'Olleria.C.F es va convertir en un conjunt fort i competitiu gràcies als fitxatges que es van fer per a reforçar la plantilla. Memorable va ser el partit en què s’aconseguí l'ascens a la Tercera Divisió Nacional, sis a un va ser el resultat que va obtindre el conjunt local contra l'equip de Callosa d'En Serriá.
Tres anys es va mantindre el club en Tercera Divisió. En la temporada 1989/90 l'equip acaba situat en sèptima posició de la taula, va ser un any d’excel·lent  futbol i gran passió. En la campanya següent, a la fi de la mateixa, L'Olleria.C.F va acabar situada igual que l'anterior, açò és, en el sèptim lloc. Tant un any com un altre es queda a les ports de disputar la competició de la Copa del Rei.
El tercer any el club canvia de directiva, i a pesar que la nova junta s'entrega de ple per a mantindre a l'equip en la categoria de tercera Divisió, la reestructuració que es va fer, porta a l'equip al descens a Preferent al classificar-se en el setzé lloc de la taula. L’ il·lusió de la permanència en Preferent era tan gran que inclús es va crear un nou camp de futbol, La Solana; que compta amb una gespa dels millor conservats de la zona.
A partir del descens va vindre el declivi del club de l'Olleria, l'equip es va sumir en una important crisi i va seguir el recorregut al revés de quan va ascendir a Tercera Divisió. S'abaixe de Tercera a Preferent, d'esta categoria Primera regional i l'any següent a Segona Regional. En tres anys l'equip descendia fins Segona regional. A partir de llavors els directius han intentat aprofitar el potencial futbolístic local per a intentar tornar a categories superiors. Durant dos anys les plantilles han estat formades per jugadors locals a excepció d'un o dos futbolistes procedents de poblacions pròximes. En els dos temporades en què ha militat en Segona Regional L'Olleria.C.F ha acabat en coincident posició, en la quarta.

Apuntales de la permanència en Tercera Divisió durant tres anys, hi ha una altra gesta molt important per al club ollerià. Esta és el títol de subcampió en el Campionat valencià d'aficionats l'any 1971. El final es disputa en el camp de Mestalla a Valencia. El  L'Olleria.C.F va perdre davant del C.F. Llíria pel resultat de 2-1.

Publicat per : Jovi Vidal

No hay comentarios:

Publicar un comentario